GÂNDUL NEWS. Atenționare pentru românii care călătoresc în Grecia (VIDEO)

În fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale momentului.

1. România, răvășită de furtuni

După temperaturi caniculare greu de suportat, au urmat vijelii, averse torențiale și grindină.

  • În Târgoviște, vântul puternic a rupt, în doar câteva minute, o parte din acoperișul unui bloc și a provocat mai multe daune. Trei mașini au fost avariate, iar pompierii au intervenit pentru a îndepărta bucățile de acoperiș picate peste autoturisme.
  • Un tablou similar a fost și în Lupeni, județul Hunedoara. Pompierii au intervenit, în noaptea de joi spre vineri, în mai multe zone unde vântul și grindina au făcut prăpăd. Acoperișul unui bloc a fost smuls și aruncat peste două mașini parcate. În cădere, a distrus și un stâlp de electricitate, dar și trei balcoane.
  • În Rodna, peste 35 de case și 7 anexe gospodărești au fost afectate de furtună, iar un tânăr a fost lovit în cap de grinda desprinsă de la casa în care locuia.
  • La Bacău, tunetele și fulgerele au luminat cerul ca un tablou apocaliptic, iar la Tîrgu-Jiu, din cauza bucăților mari de grindină, șoferii au fost nevoiți să oprească și să se adăpostească.
  • Și pe Transalpina vântul care a atins la rafală și 140 de km pe ora a lăsat în urma dezastru. Chioșcurile au fost răsturnate, iar mobilierul și frigiderele au fost împrăștiate pe șosea.

2. A zburat cu mașina prin barierele lăsate și a scăpat fără nicio vătămare!

Un șofer care circula cu viteză a distrus barierele la trecerea cu calea ferată și apoi și-a văzut nestigherit de drum. S-a întâmplat la Brănești, lângă Capitală, și initial s-a crezit că mergea cu viteză mare și n-a mai putut frâna. De obicei, în zona respectivă, trenurile care circulă pe magistrala București-Constanța ating și 160 de kilometri pe oră. Câteva zeci de minute mai târziu, s-a elucidat și misterul comportamentului agresiv de la pasajul feroviar. Cel aflat la volan era băut. Avea o alcoolemie de 1.03 la mie, iar polițiștii au aflat acest lucru după ce a lovit parapeții și s-a răsturnat, între Brănești și Pasărea. Acum are dosar penal. (Mai multe detalii, aici…)

3. Indiferent de vreme, brașovenii sunt puși pe treabă

Nici n-a mai contat că orașul Brașov se afla sub cod portocaliu de ploi, pentru că una dintre firmele care se ocupă de repararea străzilor turna… asfalt. Reprezentanții companiei spun că după ce au demarat lucrările, a început și ploaia, dar s-au hotărât să încheie treaba, mai ales că asfaltul fusese deja descărcat. Acum respectivul strat va fi îndepărtat și înlocuit cu unul turnat în condiții meteorologice favorabile.

4. Blocaj în coaliție!

Vicepremierul și copreședintele USR-Plus Dan Barna recunoaște că în prezent există un blocaj la nivelul coaliției în ceea ce privește desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție (SIIJ). Poziția lui Barna vine după ce președintele Klaus Iohannis l-a criticat pe ministrul Justiției, Stelian Ion, despre care a afirmat că nu a găsit „calea potrivită în acest sens, încă”.

5. Atenționare pentru românii care călătoresc în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi avertizează pe românii care doresc să călătorească pe teritoriul elen în legătură cu apariția unor fenomene meteo extreme. După temperaturile care au ajuns și la 46 de grade Celsius, de sâmbătă sunt așteptate furtuni puternice și intensificări însemnate ale vântului. Autoritățile elene avertizează, de asemenea, în legătură cu existența unei concentrații ridicate de particule fine, din cauza fumului gros din urma incendiilor. Cei 112 de pompieri români care ajută autoritățile elene în lupta cu flăcările au plecat, vineri dimineață, din România. (Mai multe detalii, aici…)

Citeste continuarea articolului pe gandul.info