Guvernul pregătește măsuri de sprijin pentru angajați și angajatori

De
Paul Tecuceanu,

Vineri, 15 mai 2020, 17:52

Aceasta a precizat că există o aşteptare pentru măsura de sprijinire a unei părţi din salariul angajaţilor, după reîntoarcerea la muncă, astfel încât angajatorul să poată să-şi susţină, pentru o perioadă, procesul de redresare economică.

Vicepremierul a afirmat acest lucru după ce a vizitat, alături de premierul Ludovic Orban, fabrica Star Assembly, parte a concernului Daimler A.G.

„Vizita de astăzi a demonstrat că măsura şomajului tehnic a ajutat şi compania Star Assembly, aşa cum a ajutat şi multe companii româneşti sau cu investiţie străină, şi, în acelaşi timp, că există o aşteptare pentru una din măsurile pe care Guvernul Orban le pregăteşte, şi anume: sprijinirea unei părţi din salariul angajaţilor astfel încât, după reîntoarcerea la muncă, să poată să susţină pentru o perioadă de timp angajatorii procesul de redresare economică”, a afirmat, la Sebeș, Raluca Turcan.

Economia românească, potrivit acesteia, trebuie să înceapă să revină la o stare de normalitate.

„Eu îmi doresc ca şi compania Star Assembly să păstreze ritmul de creştere pe care l-a avut în anii precedenţi, aşa cum ne dorim cu toţii ca firmele româneşti, economia românească să înceapă să revină la o stare de normalitate, în condiţiile în care Guvernul pregăteşte şi măsuri de sprijin pentru angajaţi, dar şi măsuri de sprijin pentru angajatori – companii private mici sau mari”, a mai spus Raluca Turcan.

Citeşte şi:

Cum arată lupta cu COVID-19 într-un spital din Chicago. Asistentă medicală româncă: „Am crezut că sunt condamnată la moarte. Acum, vrem să privim lucrurile altfel”

Iubirea de oameni, mai presus decât frica de coronavirus. Povestea unei femei din Bârlad, ”îngerul păzitor” al celor bătrâni și necăjiți

Poți să-ți vizitezi familia, dacă se află în afara localităţii? Ce scrie în declarația pe proprie răspundere

GSP.RO

Poți să-ți vizitezi familia, dacă se află în afara localităţii? Ce scrie în declarația pe proprie răspundere


Horoscop 15 mai 2020. Fecioarele au acces la partea bună a apropiaților

HOROSCOP

Horoscop 15 mai 2020. Fecioarele au acces la partea bună a apropiaților

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro