Hidroelectrica sponsorizează şapte spitale din România cu peste 10 milioane de lei

Decizia a fost luată ca urmare a situaţiei de risc excepţional pentru sănătatea publică generată de răspândirea noului coronavirus, şi în contextul creşterii constante a numărului confirmat de persoane infectate pe teritoriul României.

Suma de peste 10,033 miloane de lei alocată acţiunilor de sponsorizare este repartizată unităţilor medicale astfel: Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş  – 1,5 milioane lei; Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea  – 1,5 milioane lei; Spitalul Clinic Judeţean Mureş – 1,03 milioane lei; Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva – 1,5 milioane lei; Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu – 1,5 milioane lei; Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin – 1,5 milioane lei, Spitalul Judeţean de Urgenţă „ Sfântul Ioan cel Nou” Suceava – 1,5 milioane lei.

”Sprijinirea spitalelor româneşti tocmai a devenit prioritatea numărul unu în politica de sponsorizări a Hidroelectrica. Vedem cu toţii în aceste momente nevoile stringente ale sistemului medical naţional, ale celor aflaţi în prima linie a luptei cu pandemia. Suntem alături de medici în efortul excepţional pe care îl fac pentru a-i vindeca pe cei bolnavi şi a-i proteja pe cei vulnerabili. Am auzit chemarea în ajutor şi răspundem: ştim că e mare nevoie de echipamente de primă urgenţă, echipamente de protecţie, materiale de curăţare, echipamente sanitare, dezinfectanţi şi alte obiecte esenţiale folosite în scopul protejării pacienţilor şi al personalului. Este momentul să fim solidari. Doar uniţi într-un efort comun şi dând dovadă de responsabilitate ne putem întoarce cât mai curând la lumea pe care o ştiam, la normalul vieţii de zi cu zi”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Decizia de sponsorizare, precum şi hotârârile privind alocările de sume au fost luate cu unanimitatea voturilor celor doi acţionari, statul român prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri şi Fondul Proprietatea.

Compania de stat Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, a realizat în 2019 un profit net de 1,334 miliarde lei, la o cifră de afaceri de 4,149 miliarde lei.

Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro