În vacanţa de vară, românii îşi caută joburi. Companiile au înregistrat cu 11% mai multe aplicări în luna august. Care sunt cele mai căutate locuri de muncă

Slujbele din domeniile financiar – contabilitate, transport şi inginerie ocupă primele trei poziţii în topul căutărilor efectuate de către candidaţii români, cu peste 60.000 de căutări în total în luna august. Românii au mai fost interesaţi să se angajeze în domenii precum medical & pharma sau resurse umane, cu peste 15.000 de căutări de joburi pentru fiecare. Surpriza lunii august vine din domeniul IT, unde angajaţii specializaţi au fost mai preocupaţi de perspectiva unui job nou decât cei din domenii precum vânzări sau BPO (Business Process Outsourcing), al căror interes a fost mult mai constant pe parcursul acestui an, potrivit analizei.

În acelaşi timp, top 3 joburi vedetă în luna august au atras o medie de 1.000 de candidaţi fiecare: Vodafone – Technical Project Manager, BCR – Partener Servicii Clienţi şi, din nou, BCR – Partener Clienţi Retail.

Topul companiilor cu cele mai multe aplicări este…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info