Incendiu puternic la locuințele comunității de romi din Miercurea Ciuc! Sute de oameni au ieșit din case de frica flăcărilor

Flăcări uriașe au izbucnit joi seara într-o comunitate de romi din Miercurea Ciuc. Sute de oameni, inclusiv copii, locuiesc în zonă. Oamenii au ieșit din case, iar animalele au fugit pe străzile din oraș.

Pompierii intervin cu mai multe echipaje.

În această seară a izbucnit un incendiu puternic la Șumuleu.

Mesajul transmis de primarul Korodi Attila:

 ”Rugăm pe cei care au posibilitatea să ducă pături şi ceai cald la Arena „Erőss Zsolt”.

„Organizăm să fie autobuze, probabil să eliberăm două săli de sport, sunt foarte mulţi oameni, nu vorbim de zeci de oameni, vorbim de mai mulţi. Vom vedea la sfârşit câţi sunt. (…) Până la ora actuală, asigurăm prin pompieri localizarea focului, vin echipe de jandarmi să asigure ordinea de aici şi după aceea începem, încet-încet, să ducem oamenii. Acum pregătim cele două săli de sport”, a declarat primarul oraşului, Korodi Attila.

Reprezentanții ISU au anunțat că la faţa locului intervin trei echipaje de pompieri, cu trei autospeciale, a informat ISU Harghita

„Incendiu violent la locuinţele din comunitatea de romi, din Şumuleu 33, Miercurea Ciuc. S-au deplasat pentru intervenţie 3 echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu 3 autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD”, se arată în informarea ISU Harghita.

Incendiul se manifestă cu flacără mare şi cu degajare de fum.

Știre în curs de actualizare…

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro