Întâlnire cu marii investitori, la Kiseleff: Dialog iniţiat de Marcel Ciolacu, în lipsa comunicării patronatelor cu Guvernul

Marcel Ciolacu speculează momentul de slăbiciune din relaţia liderilor de business cu actualul Guvern, generată de restricţiile pandemice impuse mediului de afaceri.

Imaginea articolului Întâlnire cu marii investitori, la Kiseleff: Dialog iniţiat de Marcel Ciolacu, în lipsa comunicării patronatelor cu Guvernul

Întâlnire cu marii investitori, la Kiseleff: Dialog iniţiat de Marcel Ciolacu, în lipsa comunicării patronatelor cu Guvernul

PSD a organizat o consultare proprie cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR), în absenţa dialogului pe care Guvernul l-ar fi putut avea cu patronatele, atât pe buget, cât şi pe subiectul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

 

Scopul consultării a fost crearea unor modalităţi concrete prin care PSD să poată transpune la nivel legislativ priorităţile mediului de afaceri, pentru a sprijini sectorul privat în contextul pandemiei şi al unei posibile crize economice.

 

„Au fost trecute în revistă o serie de proiecte legislative în domeniul sănătăţii, educaţiei, agriculturii sau turismului asupra cărora PSD şi Coaliţia pentru Dezvoltarea României vor avea consultări şi puncte de vedere comune”, se arată într-un comunicat al PSD.

 

Marcel Ciolacu consideră că reuniunea poate fi avantajoasă de ambele părţi, pentru ca statul poate să preia experienţa sectorului privat pentru a aplica măsuri concrete de debirocratizare, transparentizare şi digitalizare.

 

”Pandemia a dezvăluit cel mai bine vulnerabilităţile cu care se confruntă statul în acest moment. Şi cred că una dintre problemele majore care au stat în calea unei reacţii mai rapide la problemele generate de criză a fost administraţia greoaie. De aceea, consider că trebuie să folosim experienţa sectorului privat pentru a aplica şi la stat măsuri concrete de debirocratizare, transparentizare şi digitalizare. Este singura variantă pentru ca statul să nu mai fie doar reactiv, ci să prevină anumite probleme şi crize din societate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro