Israelul a decis să recunoască diplomele absolvenților Facultății de Medicină din Cluj-Napoca și din București – anunță UMF „Iuliu Hațieganu”

Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” a anunțat că “Israelul a decis recunoașterea diplomelor absolvenților Facultății de Medicină din Cluj-Napoca, lucru care le oferă dreptul tinerilor medici de a profesa în această țară în urma examenului de rezidențiat”. Instituția de învățământ superior precizează că în 2018 Israelul a decis ca recunoașterea studiilor să nu se mai facă unitar la nivelul tuturor facultăților dintr-o anumită țară, ci pentru fiecare facultate în parte, “existând foarte mari diferențe de calitate în pregătirea absolvenților între diferitele facultăți”.

„Astfel, în urma evaluării, din România vor fi recunoscute diplomele de la UMF ‘Iuliu Hațieganu’ din Cluj-Napoca și de la UMF ‘Carol Davila’ din București”, anunță UMF Cluj-Napoca, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

„În anul 2018 Ministerul Sănătății din Israel a decis să nu mai recunoască diplomele medicale decât cele provenind din țări membre OECD sau diplome ale facultăților de medicină care au fost acreditate după standardele…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro