Jozsef Szajer, europarlamentarul maghiar care a participat la orgia sexuală de la Bruxelles, a demisionat din FIDESZ, partidul premierului Viktor Orban aflat la putere în Ungaria

Politicianul maghiar Jozsef Szajer, europarlamentarul care a participat la o petrecere ilegală din Bruxelles – descrisă de presă drept „o orgie” într-o perioadă de lockdown – a demisionat din FIDESZ, partidul premierului Viktor Orban aflat la putere în Ungaria, a informat, miercuri, cotidianul ungar Magyar Nemzet, preluat de Reuters.

Acţiunile colegului nostru eurodeputat Jozsef Szajer sunt incompatibile cu valorile familiei noastre politice. Nu vom uita, nici repudia cei treizeci de ani ai săi de muncă, dar faptele sunt inacceptabile şi de neapărat. După acest lucru, el a luat singura decizie adecvată când a prezentat scuze şi a demisionat din funcţia de membru al Parlamentului European şi a părăsit Fidesz”, a declarat Orban, potrivit ziarului.

Cotidianul belgian La Derniere Heure a calificat petrecerea drept o „orgie de lockdown”. În Belgia, s-a întâmplat des ca poliţia să întrerupă „petreceri de lockdown”, care ignoră interdicţia de circulaţie, de la începutul celei de-a doua serii de măsuri de izolare legate de pandemie, introduse în urmă cu o lună.

De această dată, „25 de bărbaţi goi” au fost găsiţi „la etajul unui bar” situat în centrul oraşului, nu departe de comisariatul central din Bruxelles, conform La Derniere Heure, cita tde Agerpres.

Unul dintre participanţi, membru al Parlamentului European, a încercat să fugă prin jgheabul de la acoperişul clădirii la sosirea poliţiei, dar a fost reţinut de o patrulă venită ca întăriri. „Bărbatul avea sânge pe mâini, posibil să se fi rănit în timp ce fugea”, a precizat la rândul său Parchetul din Bruxelles, care l-a identificat pe fugar doar cu iniţialele, S.J., născut în 1961.

Într-un comunicat dat publicităţii marţi, Szajer a confirmat că s-a folosit de funcţia sa de eurodeputat în timpul arestării şi a explicat că a fost apoi condus la domiciliu de poliţie.

Conform Parchetului, în total, aproximativ 20 de persoane au fost sancţionate. În afară de eurodeputat, în grupul de bărbaţi se aflau şi doi diplomaţi.

Jozsef Szajer a mai anunţat, de asemenea, că a demisionat din Parlamentul European şi că se retrage din viaţa politică.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info