La o săptămâna de la începerea Olimpiadei, Tokyo raportează un număr record de noi infectări

Pentru a preveni infectarea în rândul participanților la Jocuri, dar și în ceea ce privește personalul, aceștia sunt testați zilnic.

Pe 31 iulie, 21 de oameni din cei care se ocupă de organizare au fost depistați pozitiv. De la începutul competiției, au fost raportate 241 de cazuri pozitive, dintre care 23, în rândul atleților, potrivit Newsweek.

Unul dintre purtătorii de cuvânt de la Comitetul Olimpic Internațional a descris Jocurile de anul acesta ca fiind cea mai testată comunitate din întreaga lume”, prin urmare, e imposibil ca de aici să se răspândească virusul la nivelul țării.

Declarația vine în contextul în care numărul de cazuri noi rămâne ridicat, în ciuda tuturor restricțiilor din nou impuse.

Ținând cont de răspândirea actuală, autoritățile sanitare au estimat că vârful acestui val ar putea fi înregistrat în prima săptămână din august, înainte de finalul Jocurilor, pe 8 august.

Organizarea Jocurilor Olimpice a fost un subiect controversat. Populația a cerut anularea lor. În ziua deschiderii, sute de protestatari au ieșit pe stradă, acuzând Tokyo de ”lăcomie” și ”egoism” pentru găzduirea jocurilor. 

În total, Japonia a înregistrat peste 915.000 de cazuri și 15.000 de decese de la începutul pandemiei.

 Doar un sfert din populația țării este imunizată, circa 120 de milioane de locuitori.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro