Lipsirea de libertate, compensată în bani după aproape 10 ani. Rusia acceptă să-i plătească lui Alexei Navalnîi 8.500 de euro pentru detenţia din 2012

Rusia acceptă să-i plătească lui Alexei Navalnîi 8.500 de euro compensaţie pentru detenţia din 2012. Judecătorii CEDO au ajuns la concluzia că statul rus a încălcat 4 articole ale Convenţiei pentru Drepturile Omului în 2012 în cazul lui Navalnîi, printre acestea fiind interzicerea torturii, dreptul la libertate şi siguranţă şi dreptul la un proces echitabil. Decizia ministerului Justiţiei rus a venit chiar în ajunul şedinţei de judecată de azi, unde Alexei Navalnîi este invinuit pentru defăimarea unui veteran de război.

„Eu nu cred că el singur a compus acest text, este imposibil. La noi documentele pur şi simplu apar, nu se ştie de unde. Cererea victimei, încă o cerere a victimei. Cine le scrie? Cum apar? Aceasta încă o dată dovedeşte că toate ducumentele sunt false, iar voi toţi îl folosiţi pe bietul bunel ca pe o păpuşă”, a spus Navalnîi la tribunal.

După ce s-a întors de la tratament din Germania, Alexei Navalnîi a fost condamnat la 2 ani şi opt luni de detenţie, într-un dosar unde avea o pedeapsă cu suspendare. Europa a calificat condamnarea ca fiind una politică, iar oficialii europeni ameninţă cu înăsprirea sancţiunilor Federaţiei Ruse. De cealaltă parte, Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, se pregăteşte să riposteze în cazul unor noi sancţiuni economice.

„Noi nu vrem să ne izolăm de comunitatea internaţională, dar trebuie să fim pregătiţi de aceasta. Vrei pace pregăteşte-te de război”, a declarat Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federaţiei Ruse.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro