Lituania: Cele mai mari portaluri lituaniene de informaţii au anunţat că suprimă comentariile publice la articolele lor despre COVID-19

Pentru a lupta împotriva valului de teorii ale conspiraţiei, colportate de cei care se opun vaccinării, portalurile de informații lituaniene – cele mai cunoscute – au anunţat miercuri că suprimă comentariile publice la articolele lor despre COVID-19.

„Dăm dovadă de solidaritate cu statul şi societatea în efortul comun destinat să neutralizeze dezinformarea răspândită de antivaccinişti”, a declarat preşedintele Asociaţiei Media Online din Lituania, Arnas Marcinkus, conform AFP.

„Succesul campaniei de vaccinare trebuie să fie cauza noastră comună, fără a exclude guvernul sau media. Cu toţii avem nevoie de soluţii pentru a ieşi din pandemie”, a adăugat el.

Aproximativ 71% dintre adulţii din această ţară cu 2,8 milioane de locuitori au fost vaccinaţi complet împotriva COVID-19, o rată mai mare decât cea a multor ţări vecine din Europa Centrală şi de Est.

Dar numărul cazurilor de contaminare a crescut în ultimele zile.

În octombrie, parlamentul lituanian a aprobat un bonus de 100 de euro pentru persoanele peste 70 de ani care se vaccinează, relatează Agerpres.


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro