Ludovic Orban, după ce România a depășit pragul de 2.000 de infectări: ”Sunt îngrijorat de ce am văzut astăzi. Facem o analiză foarte serioasă”

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis, astăzi, că a fost întregistrat un număr-record de 2.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, faţă de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel naţional.

Premierul Orban s-a declarat ”îngrijorat” de această raportare, menționând că va fi efectuată ”o analiză foarte serioasă” a acestei situații alarmante. Măsurile care urmează a fi luate vor fi anunțate, a precizat premierul, după videoconferinţa cu prefecţii la care vor participa ministrul de Interne, ministrul Sănătăţii, vicepremierul Raluca Turcan și secretarul de stat Raed Arafat.

„Sunt îngrijorat de ce am văzut astăzi. Facem o analiză foarte serioasă şi vom anunţa după videoconferinţa cu prefecţii la care vor participa ministrul de Interne, ministrul Sănătăţii, vicepremierul Raluca Turcan, secretarul de stat Raed Arafat – deci toţi factorii implicaţi în bătălia COVID”, a declarat Ludovic Orban, la după şedinţa conducerii PNL.

De asemenea, Ludovic Orban a precizat că există o serie de restricții regionale și că se dorește o mai mare seriozitate în ceea ce privește implementarea acestora:

„Vrem o mai mare seriozitate în implementarea lor”, a spus premierul.

Încă 33 de persoane decedate, iar la ATI se află internați 55o de pacienți

În ultimele 24 de ore, potrivit Grupului de Comunicare Strategică au decedat încă 33 de persoane ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2. Cele 33 de persoane (21 de bărbați și 12 femei) erau internate în spitale din județele Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Constanța, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info