Ludovic Orban la ședința cu colegii de centru-dreapta de la nivel european despre alegeri: ”Ne dorim să fim parteneri cu cei care fac parte din PPE, cu PMP și UDMR”. Comisar european pentru Buget: ”Poate fi șansa ca exodul creierelor să se îndrepte înspre România”

Grupul PPE din Parlamentul European a desfășurat joi după-amiază o ședință specială cu premierul român Ludovic Orban și membri ai Guvernului său. 

Redresarea economică a Europei în urma pandemiei, negocierile în curs privind bugetul de șapte ani al UE, Fondul de redresare și viitoarele alegeri generale ale României au fost  subiectele pe care europarlamentarii de centru-dreapta din toate statele membre UE le vor discuta cu liderii români.

Ludovic Orban a vorbit despre importanta instrumentelor Reziliența și Recuperare și Pactul Verde.

Orban: Noi am spus întotdeauna că suntem mândri să facem parte din PPE, cu cea mai marcantă istorie din UE, cu cea mai mare solidaritate la nivel european și va reuși să imprime mai multă solidaritate între state. (…)

În ceea ce privește pandemia, ne dorim să se ajungă la decizii la nivel european cu privire la reguli aplicabile de statele membre. Preocuparea noastră este relansarea economică care este fundamentală pentru evoluția Europei și pentru aplicarea noilor direcții stabilite de Comisie.(…)

Avem o preocupare față de susținerea Pactului Verde, dar am văzut că există o gândire care să permită statelor să se adapteze, decât că o formă de reducere a competitivității.

Comisar european pentru Buget – Johannes Hahn: ”E important să înceapă procesul de ractificare în parlamentele naționale și sper ca România să o facă. Poate fi sansa ca exodul creierelor să se indrepte înspre România”

Johannes Hahn: Mă bucur să îi văd pe colegii români (…) Sper că ceea ce e în pregătire să ajute România pentru a crea un mediu de afaceri care să creeze locuri de…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info