MAE: În complexul de locuințe din localitatea italiană Mondragone, aflat în carantină, locuiesc 14 români

Ministerul Afacerilor Externe precizează că în complexul de imobile din localitatea italiană Mondragone, supus carantinei, locuiesc 14 români. Nu există în acest moment o confirmare că vreounul dintre români s-ar număra printre persoanele diagnosticate cu COVID-19, din respectivul complex.

Potrivit MAE, Ambasada României la Roma s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în presă privind situaţia unor cetăţeni români aflaţi în imobile supuse carantinei în localitatea italiană Mondragone, din regiunea Campania. Ambasada a întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi situaţia persoanelor în cauză.

Autorităţile italiene au confirmat că au fost înregistrate 49 de cazuri de COVID-19.

„Conform informaţiilor comunicate de către autorităţile locale reprezentanţilor misiunii diplomatice, în complexul pentru care a fost instituită măsura carantinei locuiesc 14 cetăţeni români. De asemenea, autorităţile italiene au confirmat că au fost înregistrate până la acest moment 49 de cazuri de infectare cu COVID-19, însă, conform datelor oficiale, nu există la acest moment o confirmare în privinţa existenţei unor cetăţeni români în rândul persoanelor diagnosticate pozitiv”, a transmis MAE.

Reprezentanții Ministerului mai precizat că până acum la Ambasada României la Roma nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară referitoare la acest caz, dar că se menține un dialog cu autorităţile locale, ambasada fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile din statul de reşedinţă în contextul pandemiei COVID-19.


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro