Mai multe premiere se vor înregistra la meciul România-Liechtenstein

O premieră va înregistra duminică fotbalul românesc. Meciul România-Liechtenstein va avea o brigadă feminină, a anunțat luni Federația Română de Fotbal (FRF).

Conform FRF, partida cu Liechtenstein nu va fi doar prima după aproape doi ani cu fanii tricolori pe Arena Națională și prima cu arbitraj VAR la un meci al României pe teren propriu, ci și primul meci oficial al naționalei condus de o brigadă feminină.

În acest sens, UEFA a trimis la meci patru reprezentante ale arbitrajului din Ucraina, cu Kateryna Monzul la centru și Maryna Striletska și Svitlana Grusho arbitri-asistenți. Al patrulea oficial va fi Liudmyla Telbukh.

Katerina Monzul are 40 de ani, este originară din Harkov și este licențiată în arhitectură și planificare urbanistică. Din 2016 arbitrează în prima ligă masculină din Ucraina, fiind prima femeie din istoria competiției, și este arbitru FIFA din 2004. Ea a condus finala Ligii Campionilor în fotbalul feminin în 2014 și a arbitrat finala Cupei Mondiale de fotbal feminin în 2015.

În camera VAR vor fi arbitrul Ievgenii Aranovksyi (Ucraina) și arbitru asistent Viktor Matyash (Ucraina).

Partida România – Liechtenstein este programată în 5 septembrie, de la ora 21.45, pe Arena Națională.

The post Mai multe premiere se vor înregistra la meciul România-Liechtenstein appeared first on România Liberă.

Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro