MApN a creat o linie TelVerde pentru veteranii de război. Aceștia pot cere ajutor la numărul de apel 0800.410.990

De
Viorel Tudorache,

Luni, 30 martie 2020, 18:46

În prezent, 4.607 veterani de război şi 126 văduve de război se află în evidenţele Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apărării Naţionale, Casei de pensii sectoriale a Ministerului Afacerilor Interne şi Casei Naţionale de Pensii Publice, informează MApN.

Linia telefonică TELVERDE 0800.410.990 a fost deja pusă în funcţiune şi este destinată semnalării situaţiilor deosebite în care s-ar putea afla veteranii şi văduvele de război, fără susţinători sau alte forme de ajutor direct, în contextul măsurilor adoptate pentru combaterea pandemiei COVID-19.

Programul de funcţionare al liniei telefonică TELVERDE 0800.410.990: între orele 08.00 – 20.00 (de luni până vineri) şi între orele 08.00 – 16.00 (sâmbăta şi duminica).

Operatorii liniei TELVERDE vor prelua solicitările de sprijin şi vor înştiinţa echipele din ţară pregătite pentru rezolvarea situaţiilor semnalate.

Solicitările de sprijin pentru veteranii şi văduvele de război, pentru asigurarea alimentelor, medicamentelor, nevoi de asistenţă medicală sau alte situaţii vor fi soluţionate prin centrele militare zonale, judeţene şi de sector, cu sprijinul autorităţilor locale, al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti şi comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă.

Linia telefonică TELVERDE a fost realizată de Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii din cadrul Statului Major al Apărării, iar funcţionarea acesteia este asigurată de Direcţia calitatea vieţii personalului a MApN, potrivit Agerpres.

Citeşte şi:

Un poliţist semnalează o breşă în măsurile de siguranţă: „Chiar dacă vin din zone roşii, moldovenii din Republică sunt lăsaţi de capul lor!”

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Ploiești a demisionat. ”Ne-a spus clar: echipament doar la UPU, Infecțioase, Pneumo și Terapie. La Chirugie, 150 de măști pentru trei zile”

Alexandru Rafila susţine că România a primit aprobarea OMS pentru testarea unui medicament anti-coronavirus

Moartea lui Martin Tudor l-a năucit pe Victor Pițurcă: "Are şi doi copii, e o dramă, un dezastru. Nu vreau să vă spun cum ţinea la aceşti copii"

GSP.RO

Moartea lui Martin Tudor l-a năucit pe Victor Pițurcă: „Are şi doi copii, e o dramă, un dezastru. Nu vreau să vă spun cum ţinea la aceşti copii”


Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni

HOROSCOP

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro