Marcel Ciolacu: Din păcate, Iohannis, Cîţu sau Orban nu au catadicsit să spună un cuvânt despre împlinirea celor 16 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României la UE

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că, la 16 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană (UE), actualii politicieni „nu sunt în stare” să trimită Comisiei Europene „un plan coerent” care să respecte cerinţele în privinţa PNRR.

Potrivit liderului social-democrat, prin semnarea tratatului pe 25 aprilie 2005 s-a deschis calea societăţii româneşti către „valorile şi standardele europene”. În acest context, el face o comparaţie cu situaţia actuală, susţinând că „unii au scris istorie, alţii ratează şanse istorice pentru România”.

„Astăzi se împlinesc 16 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană. Pe 25 aprilie 2005, România a scris istorie la Luxemburg şi a deschis calea societăţii româneşti către valorile şi standardele europene. Din păcate, actualii conducători ai statului român – Iohannis, Cîţu sau Orban, nu au catadicsit să spună un cuvânt despre acest moment esenţial din istoria modernă a României. Nu e de mirare. După 16 ani, aceşti politicieni nu sunt în stare nici măcar să trimită Comisiei Europene un plan coerent care să respecte cerinţele europene în privinţa PNRR. Unii au scris istorie, alţii ratează şanse istorice pentru România!”, a scris Ciolacu, duminică, pe Facebook, citat de Agerpres.

Sursa Foto: Marcel Ciolacu/PSD


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro