Medic ATI: O doamnă tânără, pacient Covid, m-a rugat dacă poate să meargă acasă, măcar puțin ca să își strângă copilul în brațe

<!–

–>

Amin Zahra, medic la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, le pune în vedere celor care nu se imunizează că nimeni nu le va ține locul acasă, cât timp se vor lupta cu boala, la Terapie Intensivă.

Acesta relatează cazul unei tinere în stare gravă, care a implorat să meargă acasă doar să-și strângă în brațe copilul.

„Ieri o doamnă tânără, cu un flux mare de oxigen, aflată în terapie intensivă de mai multe zile, m-a rugat dacă poate să meargă acasă, măcar puțin, ca să își strângă copilul în brațe.

Ar trebui să știți și asta când veți ajunge în terapie intensivă, n-o să vă țină locul nimeni acasă, nici ca mamă, nici ca tată, nici ca frate/soră!

Cred că cu toții ați auzit măcar odată vorba aia: “Se putea și mai rău!”

Mare adevăr! Zilnic, avem record, după record!

Mor sute de pacienți în fiecare zi, au murit mii și din păcate, pacienții aflați în terapie intensivă sunt din ce în ce mai tineri.

Cu siguranță în acest timp ați auzit și de vorba: “Așa și, nu sunt eu, nu e cineva drag mie!”

Ei bine, toți cei care gândiți așa sunteți niște egoiști și dați dovadă de multă ignoranță!

Singurul lucru pe care-l faceți, este să căutați vinovați pentru rahatul în care ne aflăm!

Dați vina pe politicieni că nu-și fac treaba, dar vreți să știți ceva?! Nu mai pot ei de grija voastră… Mai pe românește li se rupe! Și puteți să fiți siguri că pentru ei se vor găsi paturi și tratamente și cel mai probabil, nu în România!

Și atunci întrebarea mea ar fi: Pe ce vă bazați, de aveți încredere asta că veți trece ușor prin boală și nu o să ajungeți în spital, așteptând un loc?

La UPU, nu o să-i găsiți acolo pe cei ale căror sfaturi le ascultați! Pe ei nu-i interesează de binele vostru, dacă trăiți sau muriți. Aceeași vorbă o au și ei…Ca cea a politicienilor, cea pe românește…Mai sus menționată! Și-au dorit să iasă în evidentă și au reușit, dovada, sutele de pacienți din unitățile de primiți urgențe!

Sunt întrebat adeseori de aparținători dacă se mai poate face ceva?! Sunt dispuși să cumpere orice este nevoie pentru un pacient drag lor, aflat în terapie intensivă cu afectare pulmonară totală!

După, de multe ori nu se mai poate face nimic!

Soluția există! Nu vă costă nimic, este gratuită!”, își încheie medicul avertismentul dur.


Citește și:

<!– –> <!–

–>
<!– –>
<!–

–>
Citeste continuarea articolului pe realitatea.net