Mihai Chirica, omul racolat de Costel Alexe în PNL, vrea ca acesta să-și continue mandatul de președinte al Consiliului Județean Iași pe durata anchetei DNA. ”Singul lucru care l-ar scoate din cărți este doar un arest preventiv”

Mihai Chirica, primarul Iașului racolat de Costel Alexe în PNL după ce demisionase din PSD, nu vede nici o problemă în continuarea mandatului de șef al Consiliului Județean pe durata anchetei în dosarul în care DNA îl acuză pe Alexe de luare de mită.

„Potrivit Codului Administrativ , pe perioada anchetei îşi va urma funcția nestingherit. Singul lucru care l-ar scoate din cărți este doar un arest preventiv care nu i-ar mai permite să-și exercite drepturile”, a declarat Mihai Chirica, citat de Ziarul de Iași.

În ceea ce privește șefia filialei județene a PNL, Chirica a spus că ”în momentul de față, nu sunt pregătit să preiau organizația județeană. În rest, las ca lucrurile să treacă ca în orice organizație politică prin decizia celor care o conduc și a majorității care are dreptul a decide”.

Context. DNA a cerut astăzi Procurorului General să îl sesizeze pe președintele Iohannis pentru încuviințarea urmăririi penale a lui Costel Alexe, fost ministru PNL al Mediului și actual șef al Consiliului Județean Iași. Procurorii DNA îl acuză pe Alexe, unul dintre cei mai influenți lideri PNL, că ar i-fi cerut direct managerului unui combinat siderurgic produse din tablă în schimbul alocării către respectivul combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

Produsele cerute de Alexe – 22 tone de tablă (cu valoare de circa 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 7 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa, potrivit procurorilor DNA.

Costel Alexe, Consiliului Județean Iași, a respins azi într-un comunicat de presă acuzațiile procurorilor DNA, care susțin că ar fi luat mită 22 de tone de tablă în 2020 ca ministru al Mediului.

”Nu am cerut și nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii”, a spus Alexe în comunicatul remis de PNL Iași.

În comunicat, Costel Alexe nu face nici o referire la o posibilă demisie de la șefia PNL Iași sau din funcția de președinte al Consiliului Județean Iași.

Foto: Costel Alexe si Mihai Chirica / Facebook


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro