Ministerul Sănătății a repartizat 4.175 de flacoane de Tocilizumab direcțiilor de sănătate publică

Ministerul Sănătății anunță că a repartizat, miercuri, un mix de 4.175 de flacoane de Tocilizumabum de diferite volume la direcțiile de sănătate publică, în cadrul contractului subsecvent cu firma producătoare.

Repartiția a fost realizată la nivel județean, în funcție de pacienții raportați de spitale ca fiind confirmați cu Covid-19 și internați în ATI, de pacienții confirmați cu ventilație invazivă și noninvazivă, de pacienții confirmați cu COVID 19 care au nevoie de flux oxigen, precum și de stocul de Tocilizumab existent la nivel de spital, în conformitate cu recomandările comisiei de boli infectioase, precizează ministerul într-un comunicat de presă.

Medicamentele vor fi ridicate de către direcțiile de sănătate publică de la Compania UNIFARM SA, în vederea distribuției către spitale, în condițiile procedurilor existente.

Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienţi cu forme severe de COVID-19, la care există o activare excesivă a inflamaţiei („furtună de citokine”), precizează sursa citată.

Citește și

Criza de Tocilizumab: Medicamentul poate ajuta bolnavii cu forme severe de COVID să nu ajungă în ATI / Unii pacienți au dat peste 3000 de euro ca să-l procure / De ce nu se găsește în România?

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro