Ministrul Afacerilor Externe l-a primit pe ambasadorul Hans Klemm în vizită de rămas bun. Bogdan Aurescu a reiterat interesul pentru programul Visa Waiver

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, vineri, în vizită de rămas-bun, la sediul MAE, pe ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, context în care a reiterat şi argumentat „interesul legitim al României” de a accede în programul Visa Waiver, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MAE, ministrul Aurescu a exprimat aprecierea deosebită a părţii române şi a sa personală pentru întreaga activitate a ambasadorului Klemm pe parcursul mandatului acestuia la Bucureşti şi pentru implicarea personală substanţială şi foarte eficientă în dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral.

Cu această ocazie, Aurescu a evocat „caracterul excelent al interacţiunii politice la nivel înalt, fără precedent ca ritm şi substanţă în istoria relaţiilor bilaterale”, atins în urma întrevederilor preşedintelui Klaus Iohannis cu omologul american Donald Trump, în iunie 2017 şi august 2019, „întâlniri care au contribuit decisiv la extinderea şi adâncirea Parteneriatului Strategic”.

La rândul său, ambasadorul Klemm a mulţumit ministrului Bogdan Aurescu…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro