Ministrul transporturilor: Aviz amatorilor: aceste controale se fac în sfârşit pe bune / Peste 600 de camioane care transportau marfă, verificate în trafic / Amenzi de peste 1, 7 milioane lei

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier înteţeşte ritmul controalelor pentru transportul de marfă, iar timp de şase zile, fără întrerupere, 16 echipaje ale intituţiei au verificat pe A1 şi pe DN1 601 vehicule şi 41 de operatori economici, aplicând sancţiuni de peste 1,7 milioane de lei, a anunţat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier nu dă înapoi şi înteţeşte ritmul controalelor pentru transportul de marfă – şi, foarte important, inclusiv pentru materialul lemnos. Timp de 6 zile, fără întrerupere, 16 echipaje au verificat pe A1 şi pe DN1 601 vehicule şi 41 de operatori economici, aplicând sancţiuni de peste 1,7 milioane de lei (1,3 milioane de lei pentru transportatorii de marfă şi 400.000 de lei pentru operatorii economici).

Scopul acestor controale este de a proteja infrastructura de uzură provocată de camioanele încărcate peste limita legală, de a spori siguranţa rutieră (inclusiv prin verificarea tahografelor) şi de a sprijini transportatorii corecţi”, a scris ministrul, luni, pe pagina sa de Facebook.

El a oferit şi câteva date suplimentare despre amploarea acestor controale. Astfel, potrivit acestuia, 226 de vehicule au fost cântărite, 154 de vehicule au fost imobilizate (prin reţinerea plăcuţelor de înmatriculare), până la intrarea în legalitate; au fost întocmite 226 de procese verbale de constatare a contravenţiilor; au fost sesizate 257 de contravenţii şi au fost descoperite şase dispozitive de manipulare (acestea modifică datele înregistrate de tahografele montate la bordul vehiculelor de transport de marfă, cu consecinţe periculoase pentru siguranţa rutieră şi şoferi).

„Aviz amatorilor: aceste controale se fac în sfârşit pe bune. Nu le vom opri, ba, din contră, am cerut ISCTR, care are o nouă conducere începând cu luna iulie, să accelereze ritmul lor şi să le extindă în absolut toată ţara. Doar aşa putem proteja infrastructura şi susţine transportatorii de bună-credinţă”, a precizat Cătălin Drulă. (Sursa: Agerpres)


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro