Operație în premieră la Iași. Viața unei fete de 16 ani, victimă a unui accident feroviar, a fost salvată

Medicii salvatori sunt de la Spitalul ”Sf Maria” din Iași.

Fata de 16 ani, care a fost victima unui accident feroviar, va putea merge din nou, datorită operației în premieră, realizată cu succes.

”În aceste condiții de pandemie destul de dificile, în cursul zilei de sâmbătă s-a realizat o intervenție chirurgicală în premieră pentru Iași. Pe 15 septembrie a fost internată o adolescență în vârstă de 16 ani, victima a unui accident feroviar, cu politraumatisme.

Cea mai importantă este de bazin complex, cu pierdere de substanță. După mai multe intervenții de reconstrucție a bazinului, sâmbătă s-a intervenit chirurgical pentru reconstrucția părților moi.

S-a reușit reconstrucția plexului sacrat și acoperirea defectului cu lambouri musculare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie “Sf. Maria” din Iași, dr. Lavinia Ionescu.

Intervenția chirurgicală a durat 20 de ore

Purtătorul de cuvânt al spitalului susține că intervenția chirurgicală a fost extrem de dificilă, iar succesul acesteia se datorează medicilor chirurgi plastici și ortopezi, dar și anesteziștilor.

”Intervenția, care a durat 20 de ore, a fost realizată de o echipă multidisciplinară, de anesteziști, chirurgi plastici și ortopezi. Post operator, fetița a fost dusă la terapie intensivă. Ea este stabilă hemodinamic și respirator.

Sperăm că această intervenție complexă să îi amelioreze prognosticul funcțional. Dacă nu se realiza această intervenție, copila risca să folosească un scaun rulant toată viața.

Vor urma foarte multe proceduri de recuperare medicală, dar sperăm să poată să meargă. Ar fi cel mai frumos să o vedem venind pe picioarele ei la spital”, a mai spus dr. Lavinia Ionescu, potrivit televiziunea-medicala.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro