Oraşul din Transilvania unde sunt concediaţi 35 de poliţişti locali. Economia la buget: aproape 300.000 de euro pe an

Primarul Gabriel Pleşa susţine că prin aprobarea noii organigrame se vor face economii în valoare de 287.276 euro pe an.
Cea mai importantă modificare este desfiinţarea Direcţiei de Poliţie Locală şi înfiinţarea unui serviciu aflat în subordinea directă a primarului. Prin această măsură ar urma să fie concediaţi un număr 35 de poliţişti locali şi va dispărea postul de director, care acum este vacant. Va fi înfiinţat un post de şef serviciu.
Potrivit proiectului care a ajuns pe masa consilierilor locali, înainte de reorganizare în structura Poliţiei Locale există 178 de posturi, iar ulterior va avea 143. Modificările vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2022.
”În urma unei prime reorganizări, votată, astăzi, de către Consiliul Local Alba Iulia, vor fi eliminate mai multe posturi de conducere şi vor fi desfiinţate astfel mai multe Birouri, urmând ca acestea fie să se transforme în simple compartimente, fie să dispară cu totul.
Economia care se va resimţi la bugetul local este de aproximativ 1.419.144 lei/an, urmând ca Primăria Municipiului Alba Iulia să renunţe la 8 posturi de conducere, 5 dintre acestea fiind numai din aparatul de specialitate al primarului. Cealaltă problemă care rămâne nerezolvată este continuitatea mai multor departamente, unde avem nevoie să formăm urgent profesionişti care să asigure pe mai departe o funcţionare normală sau chiar să dinamizăm şi mai mult activitatea, în raport cu cetăţenii urbei.
Avem foarte multe aşteptări de la toţi angajaţii primăriei şi ne dorim ca aceştia să înţeleagă faptul că sunt în slujba fiecărui cetăţean şi că aceştia trebuie trataţi cu respect, la fel cum regretăm că unii dintre actualii angajaţi ne vor părăsi”, a afirmat primarul Gabriel Pleşa. 
Acesta a precizat că cele mai multe reduceri de personal vor fi făcute la Poliţia Locală. ”Urmează ca Direcţia Poliţia Locală să se transforme în Serviciul Poliţia Locală, urmând ca cele mai multe posturi de conducere să dispară definitiv. Albaiulienii au nevoie să se simtă siguri pe străzi, să luptăm cu fenomenul infracţiunilor şi al violenţelor, dar şi cu cerşetoria care a invadat de câteva luni bune oraşul nostru. Iar acest lucru se va face având poliţiştii locali în stradă şi nu prin birouri”, a completat primarul din Alba Iulia. 

Cum se reorganizează Poliţia Locală:

Biroul de Ordine şi linişte publică (cu un şef birou şi 36 de posturi de poliţişti locali, toate în prezent ocupate). Biroul Disciplină în construcţii afişaj stradal se redenumeşte Birou Disciplină în construcţii, iar funcţionarii publici vor fi numiţi în cadrul noii structuri redenumite.
Biroul Paza Bunurilor I (45 de posturi de agent de pază şi unul de şef birou) şi Biroul Paza Bunurilor II (1 şef birou şi 40 de agenţi de pază) se desfiinţează şi se înfiinţează Compartimentul Paza Bunurilor – structură nouă cu 51 de funcţii de execuţie cu studii generale/medii.
Compartimentul Circulaţia pe drumurile publice – va fi înfiinţat, cu 16 posturi de execuţie (poliţist local: doar unul dintre aceste posturi este vacant). Compartimentul juridic, implementare, O.V., baze de date, evidenţa persoanelor, corespondenţă – va fi înfiinţat (cu 9 posturi de execuţie/ poliţist local şi un şofer; doar unul dintre aceste posturi este vacant)
Compartiment Logistic-Armament – va fi înfiinţat (cu 3 posturi de consilier, referent, şofer, toate ocupate) Compartiment Protecţia Mediului Comercial – va fi înfiinţat (cu 8 posturi de poliţist local, din care ocupate sunt şapte). Compartiment Dispecerat, Monitorizare – va fi înfiinţat (cu 7 posturi, unul vacant)
Sunt desfiinţate Biroul Evidenţă persoane, intervenţie, însoţire (11 posturi), inclusiv funcţia de şef birou, care devine consilier superior la compartiment juridic; Biroul Circulaţie pe drumurile publice (17 posturi) care devine compartiment; Biroul dispecerat (6 posturi) – devine compartiment şi cel de instruire/logistică/protecţia mediului (15 posturi) ce devine şi el compartiment.

Vă mai recomandăm:

 

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro