Pacient cu arsuri, transportat în Germania cu o aeronavă militară (VIDEO)

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române a transportat în Germania un pacient cu arsuri. La întoarcere, aeronava va lua din Germania doi pacienţi români care vor fi aduşi la Bucureşti.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat joi o misiune umanitară pe ruta Otopeni-Timişoara-München-Otopeni, pentru transportul, în regim de urgenţă, de pe aeroportul din Timişoara, a unui pacient care a suferit arsuri.

Pacient cu arsuri, transportat în Germania cu o aeronavă militară. Doi pacienţi români vor fi aduşi la Bucureşti

La întoarcere, aeronava va lua din Germania doi pacienţi români care vor fi aduşi la Bucureşti, au anunțat reprezentanții Forţelor Aeriene.

Echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborurilor este formată din specialişti din cadrul SMURD Bucureşti şi Ministerului Apărării Naţionale.

Misiunea a fost aprobată de ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

[embedded content]

Incident pe Otopeni: O aeronavă Airbus A321 Turkish Airlines a fost avariată, după ce a lovit o pasăre la aterizare

Un avion Airbus, model 321, al companiei Turkish Airlines, a lovit la aterizarea pe Aeroportul Otopeni o pasăre.

Din cauza avariilor, zborul retur spre Istanbul a fost anulat.

Potrivit primelor informații, lovitura a fost în botul avionului, unde există și radarul aeronavei.

250 de pasageri trebuiau să zboare la întoarcere spre Istanbul, scrie Antena3.ro.

Avioane militare rusești, interceptate de NATO lângă spațiul aerian al Alianței! Putin a ridicat în aer bombardierele supersonice!

Avioane militare rusești, interceptate de NATO lângă spațiul aerian al Alianței! Dar asta nu este o noutate, însă frecvența incidentelor de acest gen reprezintă o îngrijorare. Într-un comunicat de presă, NATO arată că a înregistrat un număr neobişnuit de mare de avioane militare aparținând Forțelor Aeriene Ruse în apropierea teritoriului său.

Avioanele identificate includeau bombardiere supersonice Tupolev Tu-160 Blackjack şi Tupolev Tu-95. Vorbim de unele dintre cele mai puternice arme din dotarea Armatei Roșii, bombardiere Tupolev cu rază lungă de acţiune!

Citeste continuarea articolului pe gandul.info