Pentru a putea merge, David are nevoie de 12.000 de lei lunar. Băiatul suferă de la naștere de hipotonie severă, boală care îi „topește” mușchii

Are cinci ani, dar nu a cunoscut niciodată bucuria de a merge pe propriile picioare. Măcinat de boli groaznice încă de când s-a născut, David-Luca Dorojan, din București, face eforturi supraomenești să poată învinge maladia care i-a „topit” mușchii. Șansa lui David de a merge într-un viitor apropiat stă doar în tratamentele și în terapiile prescrise de specialiștii care îl monitorizează. Însă pentru ca eforturile să-i fie răsplătite și visul de a păși pe picioarele lui, fără ajutor, să devină realitate, David are nevoie de 12.000 de lei lunar pentru ședințe de întreținere și recuperare a musculaturii.

De la zece luni, David-Luca suferă de trei boli cumplite. Una i-a furat bucuria de a merge

După numai zece luni de viață, fișa medicală a lui David-Luca – născut într-un spital din Londra -, arăta precum un tratat de medicină. În urma testelor, doctorii i-au descoperit, rând pe rând, trei boli, una mai gravă decât cealaltă: hipotonie severă (o maladie care i-a afectat mușchii, mai ales pe cei ai picioarelor), hipotiroidism secundar (o disfuncție a glandei tiroide) și cromozom 14 congenital (o eroare genetică în structura ADN-ului). A fost momentul în care bucuria venirii pe lume a micuțului David-Luca, al doilea copil al familiei, s-a împletit cu declanșarea luptei împotriva maladiilor care aveau să-i fure copilăria băiețelului.

A urmat o încleștare pe viață și pe moarte pentru ca micuțul să poată fi scos măcar din ghearele bolii care, de la o zi la alta, îi „topea” mușchii. Și sacrificiul întins pe durata a cinci ani chinuitori, lungi cât o viață de om, în care au existat și episoade dramatice, a fost răsplătit cu darul ca David-Luca să-și poată folosi măcar mânuțele.

Aproape un an, copilul a fost hrănit artificial, prin tuburi

„David s-a născut la Londra, unde locuiam la acea vreme. De cum a venit pe lume, am primit un prim crunt verdict groaznic. Acela că micuțul nostru are hipotonie severă, că musculatura îi este grav afectată. A intrat în tratament din a 13-a zi de viață. Timp de zece luni, a fost hrănit artificial, prin tub naso-gastric…

Apoi, în lunile care au urmat, răstimp în care copilașul a fost supus la tot felul de investigații, specialiștii au continuat să ne dea vești din ce în ce mai dure, greu de suportat pentru orice părinte. Toate au picat ca un trăsnet… Hipotiroidism secundar și cromozom 14 congenital, afecțiuni care veneau peste un copilaș deja chinuit de o boală care-l țintuia în pat”, ne-a povestit Roxana-Florentina Dorojan, 39 de ani, mama lui David-Luca.

Au lăsat Anglia pentru un tratament intensiv în România. Și au reușit

Pentru binele copilașului lor suferind, Roxana-Florentina și Emil-Adrian, 40 de ani, au decis să vină în România cu David-Luca. Aici l-au programat la tot felul de clinici specializate în tulburări de dezvoltare motorie din București, Cluj-Napoca și Alba-Iulia. Astfel, au continuat, făcând o navetă continuă între orașe, ce începuse la clinicile britanice. Însă într-un ritm mult mai alert.

De la o oră pe săptămână de kineto, cât făcea în Anglia, David-Luca a ajuns să urmeze în România un program intensiv, mult mai dur. Dar ale cărui rezultate se văd și care țin aprinsă speranța în sufletul bieților părinți că băiatul va putea merge într-o bună zi. Însă copilul a făcut cu curaj tot ce depinde de el. Și părinții, la fel. De aceea, acum, au nevoie mai mult ca oricând de ajutor.

Fără resurse financiare, copilul nu mai poate continua tratamentele

Din păcate, resursele financiare ale familiei se consumă rapid, iar întreruperea tratamentelor ar însemna pentru copil pierderea a tot ceea ce a acumulat până acum. Ar însemna spulberarea visului de a merge! Pentru ca povestea să continue și să aibă un final fericit, pe care specialiștii îl văd a fi foarte aproape, David-Luca are nevoie de 12.000 de lei în fiecare lună. Bani pentru terapii kineto și hidro, pentru logopedie, pentru masaje speciale, dar și pentru deplasările și cazările ce trebuie plătite când merge în țară la tratamente.

„Ar fi  o minune de la Dumnezeu la care visăm de cinci ani în fiecare zi!”

„Cheltuielile sunt uriașe și, încet, încet, puterea noastră financiară va fi depășită. Dar nu ne putem opri acum, când specialiștii ne-au spus că suntem foarte aproape de o reușită totală. Adică să învingem complet boala și copilașul nostru să meargă pe picioarele lui. Ar fi o minune de la Dumnezeu la care visăm de cinci ani în fiecare zi! El are potențial, iar tratamentul de până acum a dat rezultate foarte bune.

David se joacă cu fratele lui, își ridică capul, mai greu, dar îl ridică, Se răsucește pe burtă și apoi se așază în fund… Avem mari speranțe, dar pentru a merge mai departe avem nevoie de sprijinul oamenilor cu suflet și al fundațiilor. Altfel nu știu cum vom putea acoperi cei 12.000 de lei de care avem nevoie lunar pentru terapii și medicație”, este apelul pe care îl face mama lui David-Luca.

 

Cei care doresc să îl ajute pe David-Luca o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «DAVID-LUCA».

Donează prin SMS, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținută la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Dan Puric: „Am vrut să ajut o fată oarbă. Am strâns 6.000 de euro, biserica vreo 4.000. Și l-am sunat. «Băi Gigi, te rog din suflet»” Reacția lui Becali

PARTENERI – GSP.RO

Dan Puric: „Am vrut să ajut o fată oarbă. Am strâns 6.000 de euro, biserica vreo 4.000. Și l-am sunat. «Băi Gigi, te rog din suflet»” Reacția lui Becali


Dr. Adina Alberts ȘOCHEAZĂ! Adevărul despre vaccinarea anti-covid-19: ”Doamne, o să spun ceva ce poate o să vă îngrozească!”

Playtech.ro

Dr. Adina Alberts ȘOCHEAZĂ! Adevărul despre vaccinarea anti-covid-19: ”Doamne, o să spun ceva ce poate o să vă îngrozească!”


Băiat de 13 ani dispărut două zile în Cluj, luat de pe stradă, dus și batjocorit într-un apartament din comuna Baciu

Observatornews.ro

Băiat de 13 ani dispărut două zile în Cluj, luat de pe stradă, dus și batjocorit într-un apartament din comuna Baciu


Horoscop 23 februarie 2021. Capricornii ard de nerăbdare să cheltuiască bani pentru un obiect de lux

HOROSCOP

Horoscop 23 februarie 2021. Capricornii ard de nerăbdare să cheltuiască bani pentru un obiect de lux


Accident la 200 km/h. Tânără ucisă de un șofer de 17 ani cu Lamborghini

Știrileprotv.ro

Accident la 200 km/h. Tânără ucisă de un șofer de 17 ani cu Lamborghini


Scandal MONSTRU în familia Vlăduţei Lupău. Bătaie ca-n filmele de acţiune în centrul Clujului

Telekomsport

Scandal MONSTRU în familia Vlăduţei Lupău. Bătaie ca-n filmele de acţiune în centrul Clujului


Cum să vinzi și să cumperi în siguranță pe OLX (Publicitate)

PUBLICITATE

Cum să vinzi și să cumperi în siguranță pe OLX (Publicitate)

Urmărește cel mai nou VIDEO

RECOMANDĂRI

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro