Platformă de legătură între nevoile spitalelor din România și potențialii donatori din mediul de afaceri. Peste 900 de solicitări din zona medicală, transmise pe ajutorspitale.ro

O platformă ințiată cu mai mult de două luni în urmă face legătura între nevoile spitalelor românești, ale medicilor și ale altor categorii de persoane implicate în lupta împotriva noului coronavirus și mediul de afaceri și antreprenorii care au resurse materiale sau umane valoroase, prin care pot susține sistemul medical în această perioadă.

Este vorba despre platforma ajutorspitale.ro, unde cei care doresc să doneze pot vedea care sunt nevoile unităților medicale din fiecare județ și pot decide cum vor să se implice.

Spre exemplu, de pe site aflăm că Spitalul Orășenesc Ineu are nevoie de: 2000 de combinezoane risc bio, 5000 de bucăți de lenjerie pat unică folosință, de 10.000 de măști chirurgicale și așa mai departe. Oricine dorește să ajute, o poate face urmărind indicațiile de pe platformă.

Potrivit inițiatorilor, ideea acestei acțiuni s-a născut pe 11 martie, în discuțiile dintre câțiva oameni de business care și-au dat seama că sistemul medical va face față acestui moment critic doar ajutat de o mobilizare rapidă și de amploare a resurselor accesibile prin mediul de afaceri.

”Am creat apoi această platformă de conectare și project management:

  • spitale, medici de familie, centre medical de stat – toți cei care au nevoie de susținere vin către noi și ne spun ce le trebuie
  • voluntarii noștri sună și validează fiecare cerere, apoi centralizează structurat informația, așa încât ea să poată fi folosită imediat de companiile care vor să acționeze
  • orice companie care vrea să contribuie poate alege dintre cererile deja centralizate sau poate pune în platformă resursele cu care poate ajuta.

Până acum am primit peste 900 de cereri de ajutor de la medici și manageri de spital din toată țara. Pe baza lor, zeci de companii și mai multe ONG-uri au livrat deja zeci de mii de mănuși, mii de litri de dezinfectant, săpun lichid, apă plată și multe alte produse de care spitalele au foarte multă nevoie în această perioadă” este precizarea pe care o fac inițiatorii acțiunii Ajutor Spitale, pe site.

Implementarea este realizată de o echipă de peste 80 de voluntari (proiect manageri, antreprenori, programatori, profesori, psihologi, bancheri, statisticieni, specialiști în PR și comunicare, și nu numai).

Cei care au dezvoltat întregul proiect sunt Dorin Boerescu (CEO 2Performant) și Raluca Negrea (fondator Makesense), cu susținerea Ilincăi Păun (CEO The Entrepreneurship Academy) și a lui Alexandru Ghiță (fondator Educativa).

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro