Politicienii rămân fără imunitate pe Facebook după cazul Trump

Gigantul reţelelor de socializare ar putea anunţa vineri schimbarea, în urma unor atenţionări ale consiliului său de supraveghere. 

„Trebuie să li se aplice tuturor utilizatorilor aceleaşi reguli”, au transmis membrii independenţi ai acestei noi instanţe, solicitată să decidă dacă Facebook a avut sau nu dreptate atunci când i-a suspendat contul fostului preşedinte american Donald Trump, potrivit The Verge.

Fostul lider de la Casa Albă este acuzat că şi-a încurajat susţinătorii în timpul asaltului asupra Capitoliului de la începutul lui ianuarie, încălcând interdicţia platformei privind apologia violenţei.

Această „curte supremă” a recunoscut urgenţa intervenţiei la momentul respectiv, dar a pasat companiei decizia finală, de a-i permite sau nu lui Trump să revină pe platformă.

Ea a făcut apel la reţeaua de socializare să îşi clarifice regulile „arbitrare”.

Or, până în luna ianuarie, Facebook a dat dovadă mai degrabă de toleranţă faţă de miliardarul republican.

Mark Zuckerberg, şeful Facebook, refuză de mai mulţi ani să joace rolul de „arbitru al adevărului online”.

Asaltul asupra Congresului, încheiat cu mai mulţi morţi, a fost un punct de cotitură.

Reticenţa Facebook de a şterge unele mesaje ale lui Donald Trump în urmă cu un an, considerate a fi în favoarea violenţelor poliţiei în timpul manifestaţiilor împotriva rasismului sistemic, a fost condamnată public de unii angajaţi.

Acuzate că servesc ca portavoci pentru fostul preşedinte, Facebook şi alte reţele, cum ar fi Twitter, şi-au înăsprit sistemul de moderare a postărilor, înmulţind atenţionările ataşate mesajelor problematice.

Aceste iniţiative nu i-au împiedicat totuşi pe democraţi să le reproşeze ineficienţa în oprirea dezinformării, în timp ce republicanii le acuză de cenzură.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro