Premieră în cel mai mare muzeu în aer liber din România: vizionare de filme din bărci

Vizitatorii celui mai mare muzeu în aer liber din România, Muzeul ASTRA, vor avea ocazia să vizioneze, pentru prima dată, filme din bărci care plutesc pe lac, de sâmbătă până luni, cu ocazia ASTRA Film Festival (AFF), a declarat joi, pentru Agerpres, directorul muzeului sibian, Ciprian Ştefan.

„Acest mod de a urmări producţii cinematografice din bărci este o premieră pentru Muzeul ASTRA. La fel de bine, iniţiativa departamentului ASTRA Film, unitate a Complexului Naţional ASTRA, este o bună oportunitate pentru a valorifica monumentele şi întreg patrimoniul din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Vom lua toate măsurile necesare pentru ca acest demers să se desfăşoare în deplină siguranţă”, a precizat Ciprian Ştefan.

Cinefilii vor avea la dispoziţie 30 de bărci pentru a viziona producţiile cinematografice. Într-o barcă pot sta patru spectatori, care vor plăti împreună un bilet de 30 de lei, potrivit reprezentanţilor muzeului.

Ecranul va fi amplasat între morile de vânt din muzeul în aer liber, chiar lângă lac.

„Ideea pentru programul Valuri AFF a apărut pentru că uşile cinematografelor erau închise (şi era incert când se vor redeschide) şi pentru că am dorit să oferim publicului nu doar posibilitatea de a vedea filme atunci când spaţiile ‘normale’ sunt indisponibile sau restricţionate, ci şi şansa de a participa la un experiment. Spectatorii de la Valuri AFF nu vor primi locuri pe scaune, ci locuri în bărci şi hidrobiciclete, iar spaţiul nu va fi o sală de cinema, ci un lac aflat în mijlocul celui mai frumos muzeu în aer liber…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro