Premierul Republicii Moldova spune că medicii români au venit să învețe cum se tratează coronavirusul

Medicii români au venit în Republica Moldova pentru a ajuta, dar și pentru a învăța de la medicii locali cum se tratează coronavirusul, a declarat luni premierul moldovean Ion Chicu, preluat de TV8 și Pro TV Chișinău.

”Toți care vin la noi să ne ajute au și oportunitatea să învețe de la medicii noștri cum se tratează asemenea boli”, a spus Ion Chicu într-o declarație de presă.

Chicu a prezentat și statistici despre rata deceselor provocate de coronavirus, arătând că Moldova are cea mai mică rată din toată regiunea, iar localnicii trebuie să se mândrească cu profesionalismul medicilor: „Rata deceselor în R. Moldova din cauza coronavirusului este de 3%. Rata globală este 7%, iar în România – 5,7%. În R. Moldova este cea mai mică din regiune. De aceea profesionalismul medicilor moldoveni trebuie să ne mândruim cu el”.

Reamintim că 41 de medici și asistente medicale au plecat vineri din România în Republica Moldova pentru a-i sprijini pe colegii lor în lupta împotriva epidemiei de coronavirus.

Foto: Ion Chicu / Facebook


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro