Presa italiană: Două fonduri de investiții au rămas în cursa pentru activele Enel din România

Grupul posibililor cumpărători pentru activităţile Enel România se restrânge. Potrivit publicației financiare italiene Il Sole 24 Ore, preluată de Rador, cei doi competitori rămași în cursă sunt grupul DWS (fond de investiții, parte a Deutsche Bank) şi Macquarie Infrastructure and Real Assets (fond american de investiții).

Termenul limită pentru a doua rundă de oferte este programat pentru 18 noiembrie. Potrivit informațiilor Il Sole 24 Ore, de dosar se ocupă banca franceză BNP Paribas.

În luna iunie, Il Sole 24 Ore a anunţat că Enel studiază o reorganizare generală a activităţilor sale internaţionale: operaţiunile care fac parte din politica de rotaţie a activităţii grupului italian, fiind mereu sub observaţie constantă.

Gigantul energetic italian a primit primele oferte pentru activităţile româneşti în vară, iar la sfârşitul lunii august a fost finalizată o listă restrânsă de potenţiali interesaţi alcătuită din nume important, precum Allianz Capital Partners, First State, compania cehă EPH, grupul Hidroelectrica şi…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro