Președintele Vladimir Putin cere accelerarea campaniei de vaccinare din Rusia, după un nou record de decese zilnice din cauza COVID-19

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi că Rusia trebuie să îşi accelereze campania de vaccinare împotriva noului coronavirus, după ce bilanţul deceselor zilnice asociate COVID-19 a atins cel mai înalt nivel al său de la începutul pandemiei, informează Reuters, citată de Agerpres.

Adresându-se parlamentarilor aleşi recent în aceste funcţii, Vladimir Putin i-a îndemnat să sprijine în mod activ eforturile depuse pentru ca un procent cât mai mare din populaţia Federaţiei Ruse să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

„Vaccinarea îi protejează pe oameni de infectare, de simptome grave. Trebuie să creştem ritmul de vaccinare”, a spus preşedintele rus.

Autorităţile de la Kremlin au pus creşterea numărului de infectări pe seama procentului insuficient de persoane care s-au vaccinat până în prezent. Rusia a dezvoltat şi a lansat foarte repede vaccinul Sputnik V, la doar câteva luni după declanşarea pandemiei de COVID-19 în 2020, însă ritmul vaccinărilor a fost lent, iar mulţi experţi ruşi au explicat acest fenomen prin neîncrederea în autorităţi şi temerile populaţiei faţă de produsele medicale noi.

Prim-ministrul rus Mihail Mişustin a anunţat tot marţi că aproximativ o treime din populaţia Federaţiei Ruse a fost vaccinată până în prezent împotriva noului coronavirus.

Rusia a raportat marţi 973 de decese asociate COVID-19 în 24 de ore, care reprezintă cel mai mare bilanţ zilnic de la începutul pandemiei, precum şi 28.190 de infectări noi.

Oficiali guvernamentali au exprimat îngrijorări legate de ritmul de infectare şi de intensitatea virală a noilor cazuri diagnosticate.

„Principala caracteristică a actualului val epidemiologic este creşterea rapidă a numărului de cazuri, precum şi un număr mare de pacienţi ale căror infecţii arată o progresie rapidă în doar două-trei zile şi care necesită resuscitare”, a anunţat ministrul rus al Sănătăţii, Mihail Muraşko.

El a mai spus într-o reuniune guvernamentală televizată că 1,1 milioane de rezidenţi ruşi sunt în prezent trataţi pentru simptome de COVID-19.

Anna Popova, directoarea Serviciul Federal de Supraveghere pentru Protecţia Drepturilor Consumatorilor şi Bunăstarea Omului, a spus că autorităţile regionale din Federaţia Rusă îşi intensifică eforturile pentru a pune în aplicare măsurile care privesc purtarea măştii sanitare în spaţiile publice.

În regiunea Moscovei, autorităţile locale au ordonat ca cel puţin 80% din angajaţii centrelor comerciale, saloanelor de înfrumuseţare, cluburilor de fitness şi altor unităţi cu acces public să fie vaccinaţi împotriva COVID-19.

Sursa foto: Twitter/ President of Russia – @KremlinRussia_E


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro