Primarul din Istanbul, principal opozant al administrației Erdogan, infectat cu Covid-19: „Dacă vrea Dumnezeu mă voi face bine”

Primarul din Istanbul, cea mai mare metropolă din Turcia,  în care se înregistrează 40% din cazurile de coronavirus din ţară, a fost testat pozitiv la COVID-19, informează dpa şi Reuters.

Primarul Ekrem Imamoglu, din partea principalului partid de opoziţie (Partidul Republican al Poporului – CHP), a anunţat sâmbătă, într-un video postat pe Twitter, că a fost depistat cu noul coronavirus şi că se află internat în spital.

Imamoglu a spus că s-a testat frecvent pentru coronavirus, dar s-a prezentat la spital vineri seară după ce a făcut o febră puternică.

„Acum sunt bine. Febra mea nu este rea… Dacă vrea Dumnezeu mă voi face bine”, a anunțat primarul Istanbulului (vezi video jos).

Din luna martie, Imamoglu a avut mai multe dispute cu administraţia preşedintelui Recep Tayyip Erdogan privind modul în care pandemia trebuie combătută la Istanbul, unde locuiesc aproape 17 milioane de persoane.

În această săptămână, ministrul sănătăţii Fahrettin Koca a spus că Istanbulul are 40% din toate cazurile de coronavirus ale Turciei şi de cinci ori mai multe decât capitala Ankara.

Koca a organizat, vineri, la Istanbul o reuniune pe tema COVID-19, dar primarul Imamoglu nu a fost invitat.

„Deşi s-a anunţat oficial că numărul de cazuri din Istanbul a ajuns la 40% din toate cazurile din Turcia, primarul nostru din Istanbul Ekrem Imamoglu nu este invitat la o reuniune despre măsurile care trebuie luate, ceea ce este un scandal”, a precizat CHP într-un comunicat.

„Asta dovedeşte că nu pot gestiona pandemia, la fel cum nu pot conduce ţara”, se mai menţionează în comunicat.

Imamoglu a spus că este nepoliticos, afirmând că, în calitate de primar, „sunt prima persoană care trebuie contactată”.

Turcia a avut până acum aproape 358.000 de cazuri de coronavirus şi 9.658 de decese din luna martie, relatează Agerpres.


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro