Primul refugiat ucrainean internat cu COVID-19. Care este starea tânărului

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași a ajuns primul refugiat din Ucraina depistat cu COVID. Bărbatul în vârstă de 33 de ani a ajuns în România de pe data de 1 martie, iar de două zile avea febră și frisoane.

Pentru că nu se simțea bine, a sunat la 112 pentru a cere ajutor medical, iar testul făcut de personalul medical a ieșit pozitiv. Medicii spun că starea sa este bună, însă a rămas internat în spital.

Tânărul era imunizat cu două doze

În prima zi când a ajuns în România, bărbatul a stat într-un centru de adăpost pentru refugiați, iar apoi și-a găsit o locuință cu chirie unde stătea împreună cu soția și fetița în vârstă de 5 ani. Acesta este vaccinat cu două doze de vaccin Moderna, doza a doua fiind administrată în august 2021, fără să aibă și doza a treia, care oferă un grad mai mare de protecție împotriva virusului.

Bărbatul a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase unde se află internat în continuare.

„Pacientul prezenta durere în gât, răgușeală, astenie fizică marcată, iar în urma anamneziei s-au identificat comorbidități: hipertensiune arterială și obezitate. În momentul de față, pacientul prezintă o stare bună atât fizică cât și psihică”, a precizat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Reprezentanții spitalului spun că bărbatul s-a bucurat că a putut comunica cu personalul medical în rusă și ucraineană. Deși inițial nu a vrut să rămână internat, a rămas în spital pentru a fi supravegheat și pentru a-și proteja familia.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info