Protest în Craiova din cauza cenușii care a acoperit orașul. Oamenii sunt disperați

Revoltați de condițiile în care trăiesc de câțiva ani, oamenii au ieșit la protest în fața termocentralei din oraș. Vântul puternic din ultimele zile a împrăștiat cenușa pe o rază de 7 kilometri. Norul dens acoperă mai multe cartiere din Craiova, iar oamenii se plâng că imediat ce ies din case, simt că nu mai pot respira.

„Am alergii, probleme de respirație, mama este bolnavă, când ieșim în curte, suntem plini de cenușă. Inclusiv pereții în casă sunt îmbâcsiți de această cenușă”, „Când bate vântul la groapa de cenușă, aerul este irespitrabil”, „Un dezastru, ne-au acoperit cu cenușă, zilnic ne acoperă… Un copil deja are ASTM”, sunt, revoltați, câțiva protestatari.

Complexul energetic a primit deja o amendă de 100 de mii de lei de la Garda de Mediu. Oamenii spun că nu este prima sancțiune, iar amenzile nu rezolvă problema cenușii.

„Din lipsa banilor, pentru că nu li se alocă banii necesari pentru reparații. Dar ziceau că au un furnal care poate merge pe gaze. Nu există așa ceva”, a precizat un localnic.

O soluție ar fi construirea unei centrale pe gaz, spun oamenii. Costurile s-ar ridica, însă, la 200 de milioane de euro, fonduri pe care compania nu le are. 

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net