Proteste în Rusia, în orașul de unde provin „măcelarii” din Bucha: „Putin, ești un ucigaș, criminal de război! Fii blestemat!”

Eroul activist Nikolai Zodchy și alți protestatari au fost din nou în Piața Komsomol pentru a protesta împotriva războiului din Ucraina. 

Locotenent-colonelul Omurbekov Azatbek Asanbekovici, unitatea militară 51460, este comandantul celei de-a 64-a brigăzi de infanterie motorizată din Habarovsk, cel care a condus „măcelarii” care au comis ororile din Bucha.

FOTO | Au fost identificați autorii crimelor din Bucha! Cei mai mulți „măcelari” au doar 20 de ani – Noi detalii șocante

Imaginile cu protestele individuale din orașul Habarovsk au apărut inițial pe Twitter.

Activistul Nikolai Zodchy a venit cu o pancartă pe care scria „Fii blestemat!” în limba rusă și a strigat „Putin, esti un ucigaș, criminal de război! Nu o să scapi de răspundere, o să arzi în iad!”, a fos t ridicat de mai mulți polițiști din piata centrală din Habarovsk. El a mai ieșit în aceeași piață și pe 2 aprilie cu un afiș despre litera Z, fiind arestat și atunci de poliția din Habarovsk.

Bugün Habarovsk\”ta insanlar savaş karşıtı protestoya gitti. Gözaltılar ile sona erdi. pic.twitter.com/UMlcEdqhe0

— Journalist_cuneyt (@Journalistcnyt) April 9, 2022

În aceeași piață, la fel s-a întâmplat și cu activistul Aleksei Paley. A fost arestat pentru cuvântul „Nu” pe care l-a scris pe un mic carton cu care protesta în piața din Habarovsk, în tăcere. Acesta a reușit să stea câteva secunde cu mica pancartă, pe care a refuzat inițial să o „predea” polițiștilor. 

Antiwar activist arrested in #Khabarovsk for the sign „No”, which seems to be forbidden as well in #Russia together with *** and just empty pages. #Ukraine pic.twitter.com/39fM4AY2fR

— Integration Nightmares (@bad_immigrant) April 9, 2022

O altă femeie, cu un desen împotriva războiului, pentru pace, cu porumbei, curcubee și copii pe un nor peste lume, a fost ridicată și ea de organele de poliție ruse, motivul fiind încălcarea regulilor anti-COVID-19.

People went to anti-war pickets in Khabarovsk🇷🇺 – they were detained for administrative violations putin is a war criminal and should burn in hell…. Vladimir Putin Democracy Version…. @NATO @ZelenskyyUa @JoeBiden @POTUS @EU_Commission @KremlinRussia_E @Refugees @UN pic.twitter.com/AsQXPuvTNN

— DXC_BlockChain (@DXC_BlockChain) April 9, 2022

 

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net