Reacţii tragedie Oneşti: Atacatorul împuşcat de poliţişti, în spital. Liviu Chesnoiu explică cum se face diferenţa între o intervenţie reuşită şi un eşec total

Tragedia de la Oneşti scoate la iveală lipsurile Poliţiei Române. Ar fi putută fi evitată tragedia?

Cel mai probabil, da. Mai ales că la intervenţie au participat numeroşi oameni ai legii. Valeriu Şuhan, de la Monitorul Siguranţei Cetăţeanului, a căutat explicaţii pentru evenimentul nefericit. 

 

Ne lovim de încă un eşec al poliţiei. Cum ar fi trebuit poliţiştii să acţioneze în acest caz?

 

„Încă n-aş putea spune că e vorba de un eşec. Într-adevăr, e o tragedie îngrozitoare, în urma căreia doi oameni au fost ucişi în mod îngrozitor. E adevărat, dramatismul este accentuat de faptul că toată nenoricirea s-a făcut de faţă cu un dispozitiv numeros de poliţie. E un moment foarte dificil pentru poliţie, care va trebui să dea explicaţii în legătură cu acest aspect”, a precizat Valeriu Şuhan. 

 

La rândul lui, psihologul criminalist Liviu Chesnoiu a explicat cum se face diferenţa între o intervenţie reuşită şi un eşec total, ca cel de aseară. 

 

„La astfel de situaţii, timpul contează foarte mult. S-a pierdut foarte mult timp până a venit cineva de la Inspectoratul de poliţie al judeţului. În aceste momente, un om ca acel individ intră în criză de timp.

 

În astfel de situaţii, negociatorul trebuie să vină în secunda doi când se dă alarma.

 

Acest negociator trebuie să aibă pregătire psihologică şi să fie într-o legătură cu acel individ. Acel individ nu trebuie contrazis în niciun fel. Cu proştii şi cu nebunii nu te contrazici”, a precizat Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist.

 

Primele imagini ale intervenţiei din blocul din Oneşti surprind haosul. Deşi teoretic se ştia că unul dintre muncitori fusese înjunghiat, poliţiştii intră zgomotos în scara blocului. La scurt timp se aud primele împuşcături. În tot acest timp, pe stradă sunt mai multe persoane, iar forţele de ordine încearcă să disperseze mulţimea curioasă.

Agresorul este în spital, după ce a fost împuşcat de mai multe ori de forţele de intevenţie, când au intrat în apartamentul în care i-a înjunghiat pe muncitori, după ce îi ţinuse ostatici.

Bărbatul de 68 de ani a intrat în apartamentul în care a comis cele două crime pentru că era supărat că fusese evacuat în urmă cu o perioadă de timp.

[embedded content]

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro