Rezultate Bac toamnă 2020. Notele vor fi afișate astăzi pe EDU.RO

Peste 24.900 de candidați provin din promoţia 2019-2020, iar aproximativ 17.800 de candidați sunt din promoţiile anterioare, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educației și Cercetării.

Până la ora 12:00 se vor afișa primele rezultate înregistrate la probele scrise. Ulterior, va începe etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestaţiile pot fi depuse şi online

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Ad placeholder

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6 (șase).

Prima sesiune a examenului de bacalaureat a avut loc în perioada 22-25 iunie, rezultatele finale la Bac 2020 fiind afișate pe 30…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro