Salvare contracronometru după ce un bărbat a căzut de la mare înălțime într-un siloz al minei Vulcan

Potrivit primelor informaţii accidentul nu s-a produs în timpul serviciului. Din cauze încă necunoscute, bărbatul, în vârstă de 43 de ani, a căzut de la mare înălțime într-un siloz al minei Vulcan, jud. Hunedoara.

A supraviețuit căzăturii, dar a rămas blocat într-un spațiu foarte îngust și a fost nevoie de intervenţie rapidă a salvatorilor.

La faţa locului au ajuns două echipaje ale Detaşamentului Petroşani cu o autospecială mixtă dotată cu echipamente performante de descarcerare şi iluminat şi o ambulanţă SMURD.

Având în vedere mediul ostil în care s-a petrecut evenimentul a fost alertată şi echipa de alpiniști a ISU Hunedoara şi un echipaj al Salvamont Hunedoara.

Pompierii care au reuşit să extragă, în viaţă, printr-un spaţiu extrem de îngust, victima prăbușita de la aproximativ 10 metri înălţime, într-un siloz al exploatării miniere Vulcan, sunt plutonierul major Silviu Munteanu şi sergentul major Alexandru Amza, a informat ISU Hunedoara, potrivit presei locale.

Bărbatul a fost adus la suprafață în stare de şoc, acuzând dureri toracice. Ulterior, el a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara şi apoi a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Petroşani.

La aflarea veştii, soţia bărbatului rănit a suferit un atac de panică, fiind asistată de pompierii paramedici. Polițiștii vor stabili ce căuta bărbatul în silozul de la mina Vulcan.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro