Scandal diplomatic București – Chișinău. MAE român, reacție dură după „declarațiilor denigratoare” ale premierului Ion Chicu

De
Mihai Toma,

Vineri, 22 mai 2020, 21:23

Declarațiile premierului Ion Chicu sunt ”complet inacceptabile” și ”denotă o profundă lipsă de respect la adresa României”, notează MAE, care își exprimă ”dezacordul puternic” față de conținutul acestora.

Chicu a avut o reacție pe o rețea socială la un articol de presă în care se arăta că europarlamentarul român Siegfried Mureșan a criticat guvernul de la Chișinău pentru că întârzie implementarea reformelor.

Premierul de la Chișinău spune că România e cea mai coruptă țară din Europa și că doar județul Suceava are un număr de infectați cu Covid-19 cât jumătate din numărul de bolnavi înregistrați în toată Republica Moldova.

”Băiețași ratați, nimic în viață și în țara ta”

”Stau si mă uit eu la băiețașii ăștea români oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi… Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni… Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numarul de bolnavi COVID19 inregistrati în toată țara mea. Si medici, cam tot atîți…

Ministrul sănătății a făcut anunțul. Când se deschid terasele și plajele

Recomandări

Ministrul sănătății a făcut anunțul. Când se deschid terasele și plajele

 

Pentru noi este foarte importantă opinia cetățenilor noștri despre activitatea guvernului. Și doar critica moldovenilor pentru noi contează. Atacurile concertate ale unor personaje, cu pretenții de avocați ai Moldovei, pot să-i impresioneze doar pe patronii lor. Pe mine – deloc.

Premierul Ion Chicu pe Facebook.

În urma declarațiilor lui Chicu, ministrul de externe Bogdan Aurescu a avut o discuție telefonică directă cu omologul său de la Chișinău, Oleg Țulea.

Ambasadorul Gribincea, convocat de Bogdan Aurescu

Iar ambasadorului Republicii Moldova la București, Mihai Gribincea, a fost convocat din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la sediul MAE.

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: ”Este nevoie de o primenire a corpului diplomatic şi consular”
Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

MAE: ”România v-a oferit dezinteresat sprijin în contextul pandemiei”

Iar Ministerul Afacerilor Externe de la București a emis un comunicat: ”MAE român consideră că aceste declarații sunt complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul acestora”.

Sunt cu atât mai inadecvate cu cât, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, România a oferit, în mod dezinteresat, un sprijin substanțial Republicii Moldova, demonstrând solidaritate și fiind astfel alături, în mod concret, de cetățenii Republicii Moldova într-un moment foarte dificil.

Comunicat MAE:

MAE apreciază că ”aceste declarații denotă o profundă lipsă de respect la adresa României și a relației bilaterale privilegiate de Parteneriat Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova… Așa cum a demonstrat inclusiv în această perioadă, România va fi și în viitor un pilon de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova”.

Guvernul condus de Chicu, 48 de ani, a fost instalat în noiembrie, fiind învestit grație voturilor socialiștilor și democraților, fostul partid al controversatului Vladimir Plahotniuc. Chicu e fost consilier al președintelui Igor Dodon.

Eugen Tomac, președintele PMP, cere deja autorităților de la București să îi retragă premierului moldovean Ion Chicu cetățenia română.

Citeşte şi:

Ministrul sănătății a făcut anunțul. Când se deschid terasele și plajele

CTP, despre cei care cred în conspirațiile din timpul pandemiei: ”Acești oameni nu se deosebesc de sălbaticii din pădurea tropicală”

Atenție la „capcane”! Specialiști în legislația muncii atrag atenția asupra clauzelor „la limita legii” din contractele sezonierilor de la o fermă de sparanghel din Germania

Fosta soție a lui Claudiu Niculescu a ajuns de nerecunoscut. „Foarte rău arăți!” Imaginile recente cu Diana Munteanu

GSP.RO

Fosta soție a lui Claudiu Niculescu a ajuns de nerecunoscut. „Foarte rău arăți!” Imaginile recente cu Diana Munteanu


Horoscop 22 mai 2020. Scorpionii sunt plini de idei și inițiative legate de situația financiară

HOROSCOP

Horoscop 22 mai 2020. Scorpionii sunt plini de idei și inițiative legate de situația financiară

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro