Scandalul autonomiei Ţinutului Secuiesc. Tăriceanu cere chemarea la raport a şefilor SIE şi SRI, dar şi a miniştrilor de Externe, Interne şi Apărare

„Am decis ca, împreună cu colegii mei senatori ALDE Mihai Ruse, Ion Hadârcă şi Ioan Simionca, luând act cu îngrijorare de afirmaţiile Preşedintelui României cu privire la o posibilă înţelegere dintre un partid parlamentar din România şi o putere străină pentru înstrăinarea unei părţi importante din teritoriul României, să înaintăm o solicitare oficială Biroului Permanent al Senatului pentru demararea procedurilor necesare care să permită audierea în comisiile de specialitate a conducerilor SRI şi SIE, şi a miniştrilor afacerilor externe, apărării şi afacerilor interne”, a scris pe pagina sa de Facebook Călin Popecu-Tăriceanu. 
Mai mult, liderul ALDE ar vrea să fie chemat în Parlament şi şeful statului. „De asemenea, solicităm demararea procedurilor pentru invitarea în faţa Parlamentului a Preşedintelui României pentru a prezenta dovezile sau informaţiile care au stat la baza acestei acuzaţii şi măsurile pe care le-a luat pentru eliminarea pericolului pe care l-a semnalat. Vom discuta mâine cu parlamentarii PSD şi Pro România pentru a susţine această solicitare”, a completat Tăriceanu.

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro