Scenariile în funcție de care se deschid școlile pe 8 februarie

Șeful statului a explicat că în scenariul verde, „toți copiii merg fizic la școală, și grădiniță, și ciclu primar, gimnaziu și liceu”.

În scenariul galben, „acolo copiii de grădiniță merg fizic la grădiniță, clasele I-IV merg la școală și din ciclul secundar merg doar copiii din clasa a VIII-a fizic la școală, fiindcă ei se pregătesc de examen, iar din liceu merg tinerii din clasa a XII-a, care se pregătesc de Bacalaureat”, a adăugat șeful statului.

În scenariul roșu, „merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele I-IV la școală, restul făcând școala on-line. Deci, în scenariul roșu, merg cei mici fizic, iar clasele de la a V-a până la a XII-a fac școala on-line”, a subliniat Iohannis.

„Iar în localitățile unde incidența este mai mare, localități care intră în carantină, în mod natural toată lumea stă acasă”, a completat șeful statului.

Astăzi, 2 februarie, media națională a ratei de infectare este de 1,79 la mia de locuitori. Județul Timiș este singurul aflat în scenariul roșu, în timp ce București este în scenariul galben, cu o rată de infectare de 1.96 la mie.

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro