Sindicatul Europol: Atenție! Poliția Română dă startul „vânătorii de amenzi”/ Poliția: Statisticile au fost solicitate în vederea centralizării/ Nu există normă de amenzi

Sindicatul Europol reclamă, joi, impunerea unei norme de amenzi poliţiştilor şi faptul că acesta ar deveni un „indicator” de performanţă. Poliţia Română a infirmat existenţa unei astfel de norme. În replică, Poliţia Română a transmis, joi, precizări cu privire la ”o presupusă presiune asupra agentului constatator de a nu aplica avertismente”.

Postarea Europol pe Facebook

”ATENȚIE! Normă de amenzi impusă polițiștilor. Am intrat în posesia unui document emis de la nivelul Poliției Române care dă startul „vânătorii de amenzi”. Polițiștilor li se impune să raporteze zilnic, până la ora 23:00, numărul de contravenții aplicate, defalcat, amenzi/avertismente.

Este pentru prima dată când există un asemenea interes vădit din partea MAI pentru amenzile aplicate de polițiști. Și este tot pentru prima dată când se induce în subconștientul polițiștilor că numărul de amenzi aplicate este un „indicator” de performanță.

Condamnăm ferm aceste acțiuni de intimidare la adresa polițiștilor care au scopul de a-i obliga să aplice amenzi populației. Ne punem speranța că polițiștii nu vor accepta această „normă” iar în situația unor presiuni din parte șefilor, vom interveni prompt!”

Precizările Poliției

”La nivelul Poliţiei Române, nu există o normă de amenzi. Principalul obiectiv al acţiunilor poliţiştilor constă în protejarea comunităţi de faptele ilegale, prin luarea măsurilor legale, în fiecare caz. Poliţiştii se află permanent la datorie şi vor interveni cu fermitate în toate situaţiile în care legea este încălcată”, a transmis IGPR, citată de News.ro

Sursa citată a precizat că ”situaţiile statistice la care se face referire existau în prealabil la nivelul unităţilor teritoriale de poliţie şi au fost solicitate, în vederea centralizării, pentru a putea fi comunicat public faptul că poliţiştii aplică atât sancţiuni contravenţionale cu amenzi, cât şi avertismente”.

”Asigurăm opinia publică că obiectivul de bază al instituţiei este asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prin prevenirea şi combaterea faptelor ilegale de orice fel”, a mai transmis Poliţia Română.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro