Sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură: centralizate vs. descentralizate

Creșterea cererii de sisteme de ventilaţie se datorează deasemenea și interesului față de calitatea aerului din interior, împreună cu nevoia reducerii consumului de energie în zona rezidențială.

Inițial sistemele de ventilație cu recuperare de căldură se adresau companiilor, însă, odată cu dezvoltarea construcțiilor, cererea pentru astfel de sisteme a devenit tot mai mare pentru apartamente si case.

Deși  sistemele de termoizolare sunt tot mai eficiente, în majoritatea locuințelor apare problema lipsei de ventilație care poate cauza umiditate crescută, condens sau igrasie.

Pentru a putea beneficia cu adevărat de avantajele sistemelor de ventilație cu recuperare de căldură trebuie ales aparatul potrivit construcției, iar aici apare întrebarea: Sistem descentralizat sau centralizat?

Sistemul descentralizat este o soluție potrivită doar pentru apartamentele vechi sau noi sau pentru case deja locuite, dar este bine de știut că prezintă o serie de inconveniente. De exemplu, pentru utilizarea optimă a acestui tip de sistem este necesară amplasea unor…
Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro