Solidaritate în spitale: Zeci de medici de familie și asistenți medicali vor lucra voluntari la UPU Arad timp de o lună, și în ture de 24 de ore în week-end-uri

Aproximativ 30 de medici de familie şi 30 de asistenţi medicali s-au oferit voluntari şi vor lucra, în timpul liber, la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe Arad, potrivit Rador.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş, spune că medicii de familie şi asistenţii din cabinetele acestora vor lucra în UPU timp de o lună, fără niciun fel de plată, chiar şi în weekend, când vor face ture de 24 de ore. Ei vor fi repartizaţi în special pentru efectuarea triajului pacienţilor.

Horea Timiş a spus că este “un gest de unitate fără precedent al sectorului medical”’.

El a adăugat că medicii de la UPU au solicitat de multe ori sprijin suplimentar, dar ‘aventura hârtiilor şi a aprobărilor’ ar fi durat până ce ar fi trecut valul patru al pandemiei, în condiţiile în care personalul din spital este copleşit de numărul mare de bolnavi.

„În ultimele trei zile, am avut peste 1.000 de infectări noi, cât în două săptămâni în valurile anterioare”, a precizat Timiş. (Sursa foto: Facebook / Teodora Iacob)


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro