SUA continuă să trimită armament şi vehicule kurzilor în Siria

”Continuăm să furnizăm armament şi vehicule întru totul adaptate nevoilor” Forţelor Democratice Siriene (FDS), a declarat directorul Grupului de lucru cu privire la lupta împotriva SI de la Departamentul american al Apărării, Chris Maier.

”Suntem întru totul transparenţi pe tema acestor livrări”, a adăugat el într-o conferinţă de presă. ”Informăm Turcia lunar despre natura acestor arme şi vehicule”, a precizat directorul.

FDS sunt combatanţi arabi şi kurzi pe care Occidentul s-a sprijinit în dislocarea SI din nord-estul Siriei şi din Irak, iar Washingtonul contează pe ei pentrua împiedica o reapariţie a SI în această regiune.

Componenta kurdă a acestei coaliţii, Unităţile Protecţiei Poporului (YPG), este considerată de Ankara o ”grupare teroristă”, iarTurcia a cerut Washingtonului înfiinţarea unei ”zone de securitate” la frontiera sa cu scopul de a se apăra de aceasta.

Chris Maier, care a prezentat progresele realizate în acest sens, a preferat să vorbească despre un ”mecansim de securitate” şi a anunţat că…
Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro