Tăriceanu, prima reacție după ce a fost acuzat de luare de mită: E dosar făcut de DNA pe considerente politice!

”Știu că acest dosar a fost deschis cu mult timp în urmă. Era o serie de acuzații care nu erau deloc evidente și clare și anume eu eram acuzat de luare de mită, dar în dosarul de la procuratură se spunea că de fapt banii nu au ajuns la mine.

Banii ar fi fost luați de altcineva cu care eu nu am avut nicio legătură. Genul de dosar făcut de DNA pe considerente politice, deci un dosar care avea 17 mii d pagini trimis la Parlament în care nu am găsit nimic care să fie acuzator la adresa mea”, a spus Tăriceanu, luni, la Antena 3.

”E o însăilare de presupuneri și de aberații juridice care încercau să mă pună într-o lumină nefavorabilă”, a adăugat el.

DNA solicită preşedintelui Klaus Iohannis să încuviinţeze urmărirea penală a lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de luare de mită

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de luare de mită. Potrivit procurorilor DNA, acesta ar fi primit 800.000 de dolari, reprezentând un comision din valoarea plăților făcute de statul român către o companie privată.

Întrebat dacă e de părere că dosarul său a apărut întâmplător acum, Tăriceanu a răspuns: ”Am o experiență de 30 de ani care mă face să cred că nimic nu este întâmplător”.

Tăriceanu: E un dosar cu aberații!

La mine nu a ajuns niciun ban și nu avea de ce să ajungă niciun ban. Țin să vă spun următorul lucru, că acest dosar Microsoft e legat de licențele pe care statul român trebuia să le achite firmei Microsoft. În perioada mandatului meu, cu toate că au fost luate patru hotărâri de guvern, dintre care una vizată inclusiv de procurorul general de atunci, doamna Kovei, aceste patru hotărâri de Guvern nu au făcut decât să inventarieze licențele Microsoft și nu s-a plătit niciun ban către firma Microsoft în perioada mandatului meu.

Deci nu aveau cum să ajungă bani la mine, iar legătura se face cu consultanții pe care PNL i-a avut o perioadă de vreme, care au avut un contract onorat în integralitate și alte obligații nu au existat. Consultanții la un moment dat au dat în judecată PNL pentru recuperarea sumei integrale a contractului.

Tăriceanu: Această sumă de 800 de mii de dolari e în capul DNA

Nici eu, nici PNL nu am primit această sumă. Această sumă de 800 de mii de dolari e în capul DNA, că ar fi fost într-un fel virată sau folosită de PNL. Dar nici în dosar eu nu apar ca fiind beneficiarul vreunei sume și nici PNL-ul, ca să fie clar”, a mai spus Tăriceanu. 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susțin că Tăriceanu ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanţii unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanţă.

În schimb, acesta şi-ar fi exercitat atribuţiile, astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro