Tipărirea în România a cinci milioane de exemplare dintr-un album cu Asterix l-au determinat pe un fost ministru francez să excalme: Asterix nu mai este gal!

Devenit un simbol popular al rezistenței galilor, este Astérix Made în France? E întrebarea pe care și-o pune sâmbătă, 26 octombrie, fostul ministru de centru Yves Jégo, care deplânge faptul că ultimele aventuri ale eroului creat de René Goscinny și Albert Uderzo au fost tipărite în România, scrie Huffingtonpost, ediția de Franța, citată de Rador.

Într-un mesaj postat pe Twitter, fostul deputat de Seine-et-Marne, care s–a aflat la originea creării etichetei de certificare “Origine Franța garantată”, apreciază direct că Astérix “nu mai este gal”. “Din păcate, editorul lui a ales să tipărească albumul în 5 milioane de exemplare în România”, regretă fostul secretar de stat la Teritoriile de peste mari al lui Nicolas Sarkozy, astăzi retras din viața politică.

“Păcat, căci tipografii noștri ar fi fost perfect capabili să-și demonstreze combativitatea față de români!”, ironizează Yves Jégo adăugând la tweet-ul lui o captură cu coperta albumului “La Fille de Vercingétorix”,…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro