Tulpina britanică a Sars-Cov-2 se răspândește în România. Încă 2 cazuri, confirmate la Cluj

SÂMBĂTĂ, 30 IANUARIE 2021, 13:50

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

<!–

–>

Cele două persoane infectate au 29 și 54 de ani, sunt rezidente în judeţ şi nu au călătorit în Marea Britanie.

”Referitor la cele două cazuri depistate cu tulpina britanică, este vorba de două persoane cu vârsta de 29, respectiv 54 de ani, cu domiciliul în alte judeţe şi rezidenţi în judeţul Cluj. Aceştia au fost confirmaţi pozitiv cu Covid-19, iar ulterior, în urma procesului de sintetizare a probelor, s-a constatat existenţa tulpinei britanice”, se arată într-un comunicat trimis, sâmbătă, prefectul Mircea Abrudean.

Potrivit sursei citate, cei doi au fost testați pozitiv în 14 ianuarie, dar a durat ”procesul de sintetizare aleatorie”. Starea lor de sănătate este bună, nefiind necesară internarea în spital. 
 ”Aceştia au fost izolaţi la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, fiind depistaţi pozitiv cu Covid-19 în 14 ianuarie, starea lor de sănătate nu a necesitat spitalizare. Din ancheta epidemiologică nu a rezultat faptul că au călătorit în Marea Britanie sau că ar fi intrat în contact cu vreo persoană provenită din această zonă. Nu există niciun link epidemiologic între cele două cazuri”, se mai arată în comunicat. 

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net