Un băieţel a atras toate privirile în timpul audienţei săptămânale a Papei Francisc. Cel mic s-a plimbat nestingherit pe scenă şi i-a luat boneta suveranului VIDEO

Copilul care părea să aibă aproximativ 10 ani, suferea de o „limitare” mintală, a spus Papa, potrivit Agerpres. 

În momentul în care băiatul s-a apropiat cu paşi nesiguri de suveran, la începutul audienţei desfăşurate în sala Paul al VI-lea, gardienii însărcinaţi cu paza nu au încercat să-l oprească deoarece acesta nu a reprezentat un motiv de alarmă. 

Băiatul a dat mâna cu papa Francisc, tropăind în faţa suveranului pontif. Când a fost evident că doreşte să mai rămână o vreme pe podium, monseniorul Leonardo Sapienza, şeful de protocol, s-a ridicat şi i-a cedat băiatului scaunul din dreapta papei.

Băiatul, care a aplaudat entuziasmat după ce s-a aşezat lângă Papa Francisc, a urcat şi a coborât de pe podium nestingherit, revenind de mai multe ori în centrul scenei în timp ce suveranul pontif îşi citea discursul.

Băiatul a arătat de mai multe ori înspre boneta albă de pe capul papei, cunoscută sub denumirea de zucchetto. Oficialii au înţeles aluzia, iar băieţelul a primit o bonetă similară, stârnind aplauze în rândul publicului alcătuit din mai multe mii de persoane.

„Îi mulţumesc acestui băiat pentru lecţia pe care ne-a oferit-o tuturor. Fie ca Domnul să-l ajute cu limitarea pe care o are, pe măsură ce va creşte, întrucât ceea ce a făcut a venit din inimă”, a precizat papa Francisc.

[embedded content]

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro